sk
cz en
MENU
KONTAKTOVAŤ
OBCHODNÉ MIESTA
PRIVÁTNI
BANKÁRI
ÚSTREDIE
BLOG
AN
S&P 500, DAX a EUR/USD - technická analýza
29.09.2016

Americký akciový index sa po brexite veľmi rýchlo spamätal. Začiatkom júla prekonal aj svoje historické maximá a dostal sa do rastového trendu, v ktorom je do dnešného dňa. Tento týždeň sa nesie v znamení miernej korekcie. Zospodu ho chráni hranica 2 100 bodov, čo je hranica stúpajúceho trendu na najbližšie týždne. Ale nie je vylúčená mierna korekcia k tejto úrovni. Pre S&P500 to nateraz vyzerá dobre.

DAX to má o poznanie ťažšie. Síce sa vymanil z klesajúceho trendu, ktorý trval od mája 2015 do júna 2016, ale zatiaľ veľmi nepresvedčil. DAX sa už 2 mesiace nachádza v bočnom trende v pásme 10 100 až 10 700 bodov. Strednodobé a krátkodobé priemery sa začínajú k sebe približovať, čo naznačuje budúci výraznejší pohyb. Všetko bude záležať na fundamente, ktorým smerom sa vydá. Zospodu ho chráni silná supportná úroveň na 10 100, kde sa stretáva hranica klesajúceho trendu a krátkodobého priemeru, zrejme túto hranicu ešte otestuje. Po jej prekonaní (týždenný close) by mohol prísť výraznejší pohyb smerom nadol až na hranicu 9 700 bodov. Stále by sme však zostali v miernom rastovom kanáli. Smerom nahor nie je pohyb prakticky ničím obmedzený, iba ak predošlým výrazným high na úrovni 11 200 bodov.

EUR/USD sa drží v pásme 1,09 až 1,15 už dlhší čas. Menový pár zatiaľ nemá žiadny výraznejší smer. Jeho ďalší vývoj bude záležať na rozhodnutiach centrálnych bánk ECB a FED. Hlavné slovo má však FED, ktorý ak tento rok zdvihne úrokové sadzby, EUR/USD sa môže pozrieť pod 1,10.

Späť