sk
cz en
MENU
KONTAKTOVAŤ
OBCHODNÉ MIESTA
PRIVÁTNI
BANKÁRI
ÚSTREDIE
BLOG
AN
Sedin Golf Resort: Veľký relax na brehu Malého Dunaja
20.08.2021

Jeden úsmevný citát hovorí, že aj ten najhorší deň na golfe je stále lepší ako deň v práci. Tí, ktorí tomuto športu hodujú už dlhšie, však potvrdzujú, že práve práca sa za istých okolností dá s golfom výborne skĺbiť – len málokde vzniká také množstvo nových obchodných partnerstiev a je dohodnutých toľko obchodov ako práve na greene. A keďže my v Privatbanke vieme, že mnohých z vás, našich klientov, golf naozaj baví, máme pre vás tip, kam vyraziť nabudúce – Sedin Golf Resort.

Golfový rezort Sedin vznikol v roku 2016 a nachádza sa približne šesťdesiat kilometrov od centra Bratislavy neďaleko Sládkovičova, na samom konci obce Veľké Úľany v časti Nové Osady. Je situovaný v malebnom prostredí mŕtvych ramien Malého Dunaja, kde sa lužné lesy, často aj so storočnými stromami, striedajú s menšími lesíkmi, lúkami a jazierkami. A hoci sa zdá,  že túto efektnú krajinu s rákosím a inou, pre tento kraj typickou vegetáciou, v ktorej má už roky svoje útočisko množstvo rôznych druhov vtákov a iných živočíchov, stvorila len sama príroda, nie je to tak.

Dnes je totiž už ťažké predstaviť si, že v minulosti sa na tomto mieste ťažil štrk, čoho pozostatkom sú dve väčšie jazerá. Odvtedy však už prešlo mnoho času, príroda okolo znovu žije svojím životom a dotvorila pôvab miestnej flóry. Investor mal pri výbere miesta a jeho pretransformovaní na golfový rezort naozaj šťastnú ruku – ihrisko pôsobí, akoby na danom mieste bolo už odjakživa.

Rezort ponúka nádherné 18-jamkové golfové ihrisko spolu s dvojjamkovou akadémiou, ktorá je doplnená ešte o tréningové plochy.

Na hráčov čakajú tri typy golfového ihriska v jednej osemnástke, kde lesnatú časť strieda čiastočne linksová. Prevažne ide o rovinaté ihrisko, takže väčšina hráčov ho zvládne po vlastných. V závislosti od preferencií však ponúka výzvu aj pre výkonnostne zdatných hráčov – celková dĺžka ihriska je totiž bezmála 6,5 kilometra.

Architekti pri koncipovaní areálu vychádzali z malebnosti územia lemovaného lužnými lesmi, pričom dôraz kládli na prepojenie ihriska s vodným živlom, ktorého prítomnosť si doslova vyžaduje neďaleký Malý Dunaj. Pohľadov na modré vodné plochy si vďaka niekoľkým jazierkam návštevníci pri hre užijú naozaj dostatočne. Nielenže ich budú sprevádzať až na ôsmich jamkách, ale na dvanásty green sa inak ako úspešným odpalom cez vodu dostať ani nedá. Táto jamka je jednou z ťažších – hoci je krátka, stáča sa doprava, pričom green je zo všetkých strán chránený vodou a bankrom.

Toto však nie je všetko – na návštevníkov čaká aj niekoľko mierne vyvýšených greenov, pričom pred poslednou, osemnástou jamkou je pre nich pripravená ozajstná lahôdka – mužské (vyššie), ako aj ženské (nižšie) odpaliská na pätnásť metrov vysokom umelom kopčeku. Zaujímavý dizajn a prostredie, v ktorom sa jamky nachádzajú, ponúkajú hráčom priestor na preverenie ich reálnych možností a schopností. Ihrisko je vytvorené veľmi férovo s ohľadom na hráčov a aktuálne trendy v golfe, pretože jamky sú koncipované tak, aby pri vhodnom výbere odpalísk ponúkli výnimočný golfový zážitok tak začínajúcim, ako aj pokročilým hráčom. Návštevníci si tak môžu vybrať hru na kompletne celom 18-jamkovom majstrovskom ihrisku alebo môžu zvoliť aj menej náročnejšiu hru na deviatich jamkách. Pre úplných začiatočníkov je v ponuke možnosť absolvovať úvod do golfu s trénerom, teda hodinový tréningový program na zoznámenie sa s týmto športom. Pokročilejší, ktorí by chceli svoju hru zlepšiť, sa môžu zapojiť do Golf Academy a zdokonaľovať svoju techniku pod dohľadom kvalifikovaného profesionálneho golfového trénera.

Okrem čarokrásnej prírody a starostlivo udržiavaného ihriska, ktorého dojem umocňujú biele piesky v bankroch, uchváti toto miesto návštevníka aj svojím pokojom.

V blízkosti totiž nevedie nijaká rušná dopravná komunikácia a pri hre vás tak bude sprevádzať len spev vtákov. Rezort je ideálnou voľbou pre tých, ktorí milujú golf, ale aj pre tých, ktorí chcú svoj voľný čas stráviť v prírode. Všetci priaznivci tohto športu sa navyše môžu stať členom prestížneho golfového klubu, ktorý im prinesie celý rad výhod v samotnom rezorte, ale aj iných zmluvných prevádzkach.

Neodmysliteľnou súčasťou Sedin Golf Resortu je klubový dom s reštauráciou, ktorá návštevníkov očarí príjemným prostredím a ozajstnou golfovou atmosférou. Jej interiér už na prvý pohľad zaujme využitím škótskeho tartanu, ale aj stavanou pecou, ktorá v chladnejšom počasí hosťom usadeným v pohodlných ušiakoch poskytne príjemné teplo. V reštaurácii radi privítajú nielen návštevníkov golfového klubu a ich hostí, ale i účastníkov pracovných či spoločenských akcií, keďže štýlové priestory reštaurácie ju predurčujú tiež na obchodné stretnutia a rodinné posedenia.

Na organizáciu väčších privátnych eventov, ako napríklad firemných školení, turnajov, osláv či konferencií, slúži vedľajší Party House. Návštevníkov čaká elegantný a veľkorysý priestor s profesionálnym vybavením  a servisom uprostred nádhernej prírody s výhľadom na jazero. Samozrejmosťou je profesionálne audiovizuálne vybavenie sály, samostatný bar a kompletný cateringový servis, ktorý zamestnanci rezortu radi pripravia klientom podľa ich želania, napríklad aj s využitím grilu na terase.

Počas svojej existencie sa Sedin Golf Resort už zapísal na golfovú mapu Slovenska a jeho široké ferveje, rozsiahle greeny  a nádhernú scenériu ocenilo množstvo hráčov nielen od nás, ale aj zo zahraničia. Rezort sa otváral so sloganom „Veľký relax na brehu Malého Dunaja“ a v tomto duchu sa jeho fungovanie nesie aj naďalej. Keď teda nabudúce budete rozmýšľať, kde s obchodným partnerom stráviť zopár neformálnych chvíľ, prípadne kam zobrať rodinu a známych, adresu už poznáte.

 

Späť