sk
cz en
MENU
KONTAKTOVAŤ
OBCHODNÉ MIESTA
PRIVÁTNI
BANKÁRI
ÚSTREDIE
BLOG
AN
Ako neochorieť zo svojej banky
06.09.2011

Rozprávala som už o tom, ako sa naštartuje spolupráca medzi klientom a Privatbankou, ktorú zastupujem. Vyznelo to, že nová akvizícia nie je vždy na Slovensku jednoduchá, keďže ľudia sa neradi dávajú prehovárať na nové cesty, pretože sa držia svojich stereotypov. Moja prvá rada v tejto oblasti znie: investujte a pracujte vždy len so zdravou bankou. Situácia na Slovensku ukazuje, že ľuďom nehrozí riziko, ale keď už pracujete s väčším balíkom peňazí, ktorý chcete investovať, tak sledujte a vnímajte portfólio od svojho privátneho bankára, ktoré vám vypracuje. Aj ja sa na začiatku diskusie snažím poradiť tak, aby to bolo v súlade s vývojom na trhu a, samozrejme, aj so smerovaním klienta. Či chce ísť skôr do rizikovejších obchodov, alebo konzervatívnych. Pri tomto všetkom však musíme diskutovať a vysvetliť si rôzne alternatívy a dôsledky, aby rozhodnutie bolo čo najsprávnejšie.

Chcete viac výnosov – choďte do kúpy výnosnejších dlhopisov. Chcete dať svoje peniaze pomalšie  a istejšie zarábať – dajte ich na terminované účty. Toto platí stále, ale núka sa tu aj viacero iných možností. Napríklad vám navrhneme také portfólio, kde ponúkame aj produkty iných zahraničných bánk alebo korporátne dlhopisy, korporátne zmenky, akciové zložky, prípadne  diskontné certifikáty.

Tu je nevyhnutné si zapamätať, že zdravie banky je dané tým, do akého rizika si dovolí ísť a koľko má aktívnych klientov. Privatbanka konkrétne si môže dovoliť poskytnúť maximálnu diverzifikáciu prostriedkov v rámci aktívne riadených portfólií, čo nazývame Privatbanka Wealth Management. Tento produkt je individuálne vypracovaný na mieru každého klienta, s ktorým pracujem. Z osobnej skúsenosti vám môžem povedať, že bankár, ktorý bude rozumieť vášmu zmýšľaniu a vašim peniazom, je garantovaným výnosom pre vaše prostriedky do budúcna.

Späť